Alt ginecolog acuzat că profesa fără drept. Florica Trandafir este medic, dar nu ar avea specializare în ginecologie

19 aprilie 2019, 19:29

Mărturii cutremurătoare ale pacientelor tratate de Florica Trandafir am găsit încă din 2007. Însă doar pe un forum online.

Acum însă, la cabinet nu am mai găsit pe nimeni. Și nici la telefon nu am reușit să vorbim cu medicul vizat de acuzații pentru a-și spune punctul de vedere.

Sute de femei au fost tratate într-un cabinet de la parterul unui bloc de Florica Trandafir, în ultimii 25 de ani, fără ca aceasta să fie medic ginecolog. De la izbucnirea scandalului ea nu a mai dat pe la cabinet.

Cazul a fost investigat de jurnaliștii Recorder.ro, sesizați de o pacientă.

Datele obținute de jurnaliștii care au descoperit cazul arată că Florica Trandafir a absolvit Facultatea de Medicină, dar nu a obținut niciodată specializare în ginecologie. În 1994 și-a deschis policlinică împreună cu soșul ei, medic stomatolog, iar în 2000 a obținut avizul pentru ginecologie pe numele unui alt medic.

Doina Iancu, medicul care apărea în acte la momentul avizării este angajată la Maternitatea din Iași. Dar nu a vrut să apară în fața camerei de filmat.

Inspectorii DSP au mers astăzi de două ori la cabinet, dar nu au găsit pe nimeni. În funcție de rezultatul anchetei, Policlinica MED Trand ar putea fi închisă de Direcția de Sănătate Publică.

Și Colegiul medicilor București a început o investigație.

Cazul vine după un lung șir de scandaluri în care au fost implicați medici falși. De exemplu, italianul Matteo Politi, acuzat că a practicat chirurgia estetică fără studii, Raluca Bârsan, care a lucrat ca ginecolog la Spitalul județean Ilfov și falsul ortoped Ionuț Marian Grigore, care avea o clinică în Capitală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite