Alpinistul Ticu Lăcătuşu a ajutat la reconstruirea unei şcoli în Nepal, distrusă de seismul devastator din 2015

6 martie 2017, 16:47

După seismul devastator din aprilie 2015, copiii au din nou o rază de speranţă. Acum doi ani, cutremurul a lăsat în urmă 3.400 de morţi şi sute de clădiri distruse în Sindhupalchowk, în zona central-nordică a Nepalului. Şcoala de acolo a fost rasă de pe faţa pământului.

Copiii fac ore în corturi, indiferent de vremea de afară. Însă, în curând, totul se va schimba. Alături de alţi oameni inimoşi, alpinistul Ticu Lăcătuşu a iniţiat proiectul We love Nepal, pentru reconstrucţia unităţii de învăţământ.

Cu ajutorul câtorva colaboratori locali, alpinistul român a reuşit să strângă 70 mii de dolari, bani suficienţi pentru refacerea clădirii.

Proiectul curajos a întâmpinat numeroase piedici, în special din cauza reliefului montan, care a îngreunat transportul materialelor de construcţii. Însă acum şcoala este aproape gata şi are conexiune la internet.

Clădirea mai are nevoie de finisaje. Tocmai de aceea, cel mai titrat alpinist român a plecat din nou spre Nepal, cu o sumă de bani care va asigura utilarea completă a şcolii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite