Alpinistul nevăzător Alex Benchea se pregătește să cucerească Aconcagua. Până acum a urcat pe câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume

26 noiembrie 2022, 12:49

MontBlanc, Elbrus, Matterhorn și Kilimanjaro. Sunt câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume, unde doar puțini oameni au reușit să ajungă. Alex Benchea a reușit acest lucru, deși este nevăzător din naștere.

Tânărul, student al Facultății de Geografie, a reușit să își ducă pasiunea pentru natură la un nivel înalt. La propriu. Iar Aconcagua este următorul pe listă. Toată expediția va dura trei săptămâni. Însă adrenalina pe care o primește în fiecare expediție îi hrănește sufletul. Iar satisfacția este uriașă.

Cred că a fost foarte multă curiozitate la mijloc. Cu asta am început, dorința de explorare și apoi multă, multă pasiune. Încurajez orice persoană să fie încrezătoare, să lupte pentru visul său”, spune alpinistul Alex Benchea.

Alături de Alex se află asociația non profit Climb Again, care îl susține pe redutabilul alpinist clujean și îi oferă sprijinul necesar. De altfel, asociația oferă cursuri de escaladă copiilor cu dizabilități din toată țara.

Cățăratul oferă multe lucruri și oamenilor fără dizabilități, mă refer aici la faptul că îți da încredere, că poți să îți depășești limitele, și asta e important și la noi cei care vedem, dar mai ales la ei care nu văd”, ne-a declarat Delia Liscan, antrenor de escaladă.

Pasiunea are însă și un preț. Astfel de expediții sunt costisitoare, iar o călătorie ajunge la mii de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite