Alpin Film Festival, ediția a III-a. A început singurul festival de cultură și educație montană din România

1 martie 2018, 09:44

La festivalul de film, publicul va putea urmări mai multe documentare realizate de jurnaliștii Televiziunii Române. De asemenea, vor avea loc expoziţii de fotografie legate de universul montan şi alpinism, dezbateri publice, prezentări de carte și concursuri sportive.

Intrarea la toate evenimentele festivalului este liber.

Cea de a treia ediție a Festivalului de Film Alpin a fost deschisă oficial miercuri seara la Brașov, prin proiecția specială a filmului „Viața ca o potecă”, din seria ”Izolaţi în România”, o producţie TVR.

Filmul de 55 de minute este un rezumat al producţiei de succes a Televiziunii Române – „Izolaţi în România”, realizată de Dite Dinesz.

Un alt film așteptat de public se cheamă ,,Pe urmele lupului în munții Apuseni”, o creație a jurnaliștilor Dan Păvăloiu și Dan Curean de la TVR Cluj.

O altă producție marca TVR Cluj, care va intra în Competiția Națională este documentarul ,,Islanda – cu bicicleta prin desert”. Este povestea unei expediții pe două roți printre vulcani, ghețari, cascade în condițiile extreme ale Cercului Polar.

Festivalul se va încheia duminică, astfel încât, sâmbătă, pe 3 martie, să fie sărbătorită Ziua Alpinismului, la Buşteni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite