„Alo, vreau să îți citesc!" Lecturi prin telefon pentru seniori

„Alo, vreau să îți citesc!" este proiectul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" din Cluj. Proiectul este dedicat seniorilor de peste 60 de ani care din diverse motive, nu mai pot citi sau nu mai pot ajunge la sala de lectură.

17 Februarie 2022, 07:27 (actualizat 17 Februarie 2022, 09:47) Știrile TVR |

Durata unei sesiuni va fi de cel mult 60 de minute, iar prima ediție a acestui proiect se va desfășura până la finalului anului 2022. Pentru a beneficia de serviciu, seniorii trebuie să aibă permis de intrare la bibliotecă, emis gratuit pentru pensionari. Biblioteca are un cerc de lectură și pentru seniorii care pot participa fizic la activități.

Angajații bibliotecii oferă gratuit lecturi prin telefon. Proiectul a fost lansat de Ziua Națională a Lecturii.

Costul apelurilor va fi suportat de bibliotecă. Se pot desfășura două apeluri pe săptămână, însă frecvența poate suferi modificări în funcție de numărul beneficiarilor.

Georgeta Topan -șef secția Împrumut pentru adulți și Artă: ideea ne-a venit anul trecut, când am participat împreună cu colegele mele la un webinar internațional la care se împărtășeau bune practici din perioada pandemiei. Multe biblioteci prezentau ce au reușit să fac în comunitățile lor.

Pentru a beneficia de serviciu, seniorii trebuie să dețină un permis de intrare la bibliotecă, emis gratuit pentru pensionari. Biblioteca propune un cerc de lectură și pentru seniorii care pot participa fizic la activități.

Sorina Stanca - manager, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj: avem la bibliotecă un club de lectură ”Bătălia cărților” pentru a-i aduce împreună pe cei care s-au retras din activitate ca să discute despre cărțile care le fac plăcere. Noi le propunem o listă de titluri.

Cărțile care urmează să fie citite prin telefon vor fi alese de seniori din arhiva bibliotecii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI