„Alo, vreau să îți citesc!” Lecturi prin telefon pentru seniori

17 februarie 2022, 07:27

Durata unei sesiuni va fi de cel mult 60 de minute, iar prima ediție a acestui proiect se va desfășura până la finalului anului 2022. Pentru a beneficia de serviciu, seniorii trebuie să aibă permis de intrare la bibliotecă, emis gratuit pentru pensionari. Biblioteca are un cerc de lectură și pentru seniorii care pot participa fizic la activități.

Angajații bibliotecii oferă gratuit lecturi prin telefon. Proiectul a fost lansat de Ziua Națională a Lecturii.

Costul apelurilor va fi suportat de bibliotecă. Se pot desfășura două apeluri pe săptămână, însă frecvența poate suferi modificări în funcție de numărul beneficiarilor.

Georgeta Topan -șef secția Împrumut pentru adulți și Artă: ideea ne-a venit anul trecut, când am participat împreună cu colegele mele la un webinar internațional la care se împărtășeau bune practici din perioada pandemiei. Multe biblioteci prezentau ce au reușit să fac în comunitățile lor.

Pentru a beneficia de serviciu, seniorii trebuie să dețină un permis de intrare la bibliotecă, emis gratuit pentru pensionari. Biblioteca propune un cerc de lectură și pentru seniorii care pot participa fizic la activități.

Sorina Stanca – manager, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj: avem la bibliotecă un club de lectură ”Bătălia cărților” pentru a-i aduce împreună pe cei care s-au retras din activitate ca să discute despre cărțile care le fac plăcere. Noi le propunem o listă de titluri.

Cărțile care urmează să fie citite prin telefon vor fi alese de seniori din arhiva bibliotecii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite