Alo, Stația Spațială Internațională? Aici e Papa Francisc!

Cine e mai îndreptățit să poarte conversații dincolo de atmosferă decât papa de la Roma? Suveranul Pontif și-a extins astfel audiențele până la astronauții de pe Stația Spațială.

26 Octombrie 2017, 22:16 (actualizat 26 Octombrie 2017, 22:26) Știrile TVR |

"Bună dimineaţa sau bună seara. Pentru că în spaţiu nu ştii niciodată."

Așa a început conversația de 20 de minute pe care Papa Francisc a purtat-o cu cei 5 membri ai echipajului Stației Spațiale Internaționale. Aceștia i-au povestit Suveranului Pontif despre experiența lor în spațiu, dar și frânturi de istorie personală.

Randy Bresnik, astronaut american: "Cei care vin aici şi văd frumuseţea de nedescris a pământului sunt iremediabil marcaţi sufleteşte."

Sergey Ryazanskiy, astronaut rus: "Povestea mea începe cu bunicul, care a fost inginer-şef şi a participat la crearea primului satelit Sputnik. Pentru mine este o onoare să fiu aici, să-i continui munca şi să-i împlinesc visul."

Papa Francisc: "Aţi mers acolo sus să priviţi prin ochii Domnului. Prin ochii bunicului şi ai Domnului. Rădăcinile sunt speranţa şi tăria noastră. Nu vă uitaţi rădăcinile. Mi-a făcut mult bine să vorbesc cu voi şi să vă ascult. Vă mulţumesc."

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care a vorbit cu astronauții din spațiu. A mai făcut-o predecesorul său, Benedict al XVI-lea în 2011.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI