Alo, Stația Spațială Internațională? Aici e Papa Francisc!

26 octombrie 2017, 22:16

Bună dimineaţa sau bună seara. Pentru că în spaţiu nu ştii niciodată.”

Așa a început conversația de 20 de minute pe care Papa Francisc a purtat-o cu cei 5 membri ai echipajului Stației Spațiale Internaționale. Aceștia i-au povestit Suveranului Pontif despre experiența lor în spațiu, dar și frânturi de istorie personală.

Randy Bresnik, astronaut american: „Cei care vin aici şi văd frumuseţea de nedescris a pământului sunt iremediabil marcaţi sufleteşte.”

Sergey Ryazanskiy, astronaut rus: „Povestea mea începe cu bunicul, care a fost inginer-şef şi a participat la crearea primului satelit Sputnik. Pentru mine este o onoare să fiu aici, să-i continui munca şi să-i împlinesc visul.”

Papa Francisc: „Aţi mers acolo sus să priviţi prin ochii Domnului. Prin ochii bunicului şi ai Domnului. Rădăcinile sunt speranţa şi tăria noastră. Nu vă uitaţi rădăcinile. Mi-a făcut mult bine să vorbesc cu voi şi să vă ascult. Vă mulţumesc.”

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care a vorbit cu astronauții din spațiu. A mai făcut-o predecesorul său, Benedict al XVI-lea în 2011.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite