Alina Vuc s-a calificat la JO de la Tokyo, după ce a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de Lupte, categoria 50 de kg

19 septembrie 2019, 11:14

Alina Vuc a repetat performanța din 2017 de la Paris și și-a adjudecat medalia de argint. Turneul final din acest an a fost și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, unde va merge și luptătoarea româncă.

Va fi a doua experiență olimpică pentru Alina, după cea din 2016 de la Rio. La categoria 50 de kg, luptătoarea româncă și-a surclasat adversarele până în finală, dar pentru medalia de aur a trebuit să o înfrunte pe favorita categoriei, Mariya Stadnik.

Sportiva din Azerbaijan este de 8 ori campioană europeană, de două ori campioană mondială, dublu medaliată cu argint la Jocurile Olimpice: Londra 2012, Rio 2016, și bronz la Jocurile din 2008 de la Beijing.

Românca i-a ținut piept adversarei în prima parte a luptei, dar, până la pauză, Mariya Stadnik avea deja un avantaj de 5 puncte. În a doua parte, Alina și-a intensificat atacurile, dar tot sportiva din Azerbaijan a punctat pe contra-atac și și-a adjudecat medalia de aur, în timp ce Alina pune în palmares a doua medalie de argint la un turneu mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite