Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
TELEJURNAL MOLDOVA

Alimentele pe care le consumăm îi vor influenţa şi pe nepoţii noştri

Există alimente care ne pot influenţa genetic. Alegerile greşite pe care le facem zilnic în alimentaţia noastră pot provoca leziuni la nivelul ADN-ului, pe care le vor moşteni şi urmaşii noştri.

25 Ianuarie 2015, 21:19 (actualizat 29 Ianuarie 2015, 13:57) |
Greaua moștenire a trecutului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un studiu celebru făcut după "Iarna Foametei" din Olanda, din 1944-1945, este de referinţă pentru nutriţionişti. S-a analizat ce efecte au avut foametea şi alimentaţia deficitare asupra sănătăţii şi fiziologiei persoanelor. În plin război, ocupaţia germană a dus la împiedicarea aprovizionării cu combustibil şi alimente a unei mari regiuni din Olanda. 4 milioane şi jumătate de oameni au suferit de malnutriţie. 22 de mii au murit.

Copiii femeilor însărcinate în perioada foametei au suferit de diabet, obezitate, boli cardiovasculare, schizofrenie sau alte boli neurologice. Au fost mai scunzi decât media obişnuită. Cercetătorii au observat însă că şi urmaşii acestor copii au avut, la rândul lor, copii de statură mai mică, deşi mamele acestora nu au mai suferit de foame.

Nutriţioniştii spun că alimentele procesate sau modificate genetic provoacă leziuni la nivelul ADN-ului.

Alimentele modificate genetic pot cauza probleme digestive, o imunitate scăzută şi pot duce la dezvoltarea unor tumori şi a cancerului.

Uleiurile din legumele bogate în omega 6 şi omega 3, cele din porumb, floarea soarelui, soia şi rapiţă, procesate, pe care le consumăm frecvent astăzi, provoacă bolile cardiace, rezistenţă la insulină, obezitate, artrită şi probleme inflamatorii.

La fel de nocive sunt zahărul şi siropul de porumb bogat în fructoză.

Zahărul din băuturile carbogazoase, deserturi şi dulciuri procesate produce mai multe leziuni oxidative ale ADN-ului la nivelul celulelor sanguine.

Siropul de porumb bogat în fructoza (HFCS) este adăugat în produsele fast-food şi băuturile carbogazoase. Creierul nu-l recunoaşte ca aliment, deşi este dens caloric. Prin urmare, transmite corpului mesajul că te înfometezi şi că trebuie să continui să mănânci. Acest sirop din porumb bogat în fructoză este adăugat acum la aproape toate alimentele procesate.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 35°C
IASI 32°C 34°C
CLUJ 32°C 32°C
CONSTANTA 29°C 30°C
CRAIOVA 32°C 34°C
BRASOV 30°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 25 Iunie 2019, 23:21
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 25-06-2019
Deschidere: 8625.92
Maxim: 8685.8
Mimim: 8594.9
Variatie: -0.36%
TLV
2.37
1.68%
SNP
0.38
0.13%
EL
11.25
1.77%
BRD
12.32
0.81%
SNG
31.70
0.79%
WINE
23.80
0.83%
SNN
10.78
0.74%
FP
1.03
0.98%
TGN
349.50
0.14%
PREB
0.41
2.59%
ARHIVĂ ȘTIRI