Alimente mai scumpe după începutul pandemiei. Cele mai mari scumpiri au fost la fructe și legume, iar cele mai mici la ouă

24 noiembrie 2020, 20:15

Cel mai mult s-au scumpit fructele și legumele, cu aproape 23 de procente, adică în medie cu un leu pe kilogram. Urmează uleiul, pâinea, carnea și făina, conform unui raport al Consiliului Concurenței. Sunt scumpiri apărute după începutul pandemiei, în perioada martie-iulie.

Scumpirile au venit pe fondul vânzărilor de alimente în creștere cu 14%.

Românii sunt cetățenii Uniunii Europene care cheltuie cea mai mare parte a veniturilor pe mâncare. O treime din buget. De două ori mai mult decât media europeană, arată datele Consiliului Concurenței.

Comercianții și producătorii susțin însă că nu vor crește prețurile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Scumpirile la unele produse au șubrezit bugetul românilor. Aceștia se consideră printre cetățenii Uniunii Europene cu veniturile cele mai afectate de pandemie, conform unui studiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă