Alimente expirate, veselă stricată, igrasie și saltele murdare la grădinițe și cămine de bătrâni, descoperite la controalele ANPC

18 ianuarie 2023, 20:55

Mizerie, igrasie și alimente depozitate în condiții precare. Toate acestea au fost găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor în mai multe cămine de bătrâni din județul Cluj.

SEBASTIAN IOAN HOTCA, vicepreședinte, Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor: Blocurile alimentare erau extrem de murdare, vesela folosită, locurile de depozitare a produselor alimentare, lăzile frigorifice, frigiderele. În unele locuri erau produse alimentare care nu aveau niciun element de identificare.

Comisarii de la Protecția Consumatorului Cluj au dat patru amenzi în valoare de 120.000 lei și 3 avertismente. Până la remedierea problemelor, hrana vârstnicilor va fi adusă din exterior. Controale similare au fost și în Sălaj, acolo unde, pe lângă neregulile de la centrele de vârstnici, au fost probleme și la o firmă de catering.

SEBASTIAN IOAN HOTCA, vicepreședinte, Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor: Deservea trei grădinițe din orașul Zalău, unde mâncau aproximativ 200 de copii. Vă imaginați pericolul la care erau expuși acești copii. Aparținătorii sau părinții care își cazează sau înregistrează copii, să manifeste mult mai multă atenție!

Campania pornită în județul Cluj, la căminele de vârstnici, va fi extinsă în întreaga țară, în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite