Alimentarea în aer, un atu pentru Forțele Aeriene. Avioane de vânătoare și aparate cisternă ale mai multor aliați europeni s-au antrenat în apropierea Insulelor Canare

20 decembrie 2021, 20:56

Un avion F18 al Forțelor aeriene spaniole alimentează în aer, undeva în apropierea Insulelor Canare. La zborurile de antrenament au participat mai multe aparate cisternă spaniole și franceze.

Exercițiul a fost organizat de European Air Transport Command, o organizație înființată în urmă cu peste 10 ani, din care fac parte 7 țări: Olanda, Belgia, Luxemburg, Franța, Italia, Spania și Germania.

Lt.col. Christian Kornig, Forţele Aeriene Germane: „Un avion cisternă poate înclina balanţa în favoarea ta atunci când trimiţi avioane de vânătoare din punctul A în B sau atunci când acestea au diverse misiuni şi tu le poţi prelungi timpul petrecut în aer. Şi pentru asta sunt foarte importante avioanele cisternă.

Și avioanele F16 ale Forțelor aeriene române alimentează în aer. Piloții români se antrenează constant cu aparatele cisternă americane.

O echipă a Știrilor TVR a filmat anul acesta dintr-un F16 o astfel de alimentare în zbor.

Forțele Aeriene Române au o escadrilă de F16 cu 17 aparate. În viitorul apropiat, vor mai cumpăra 32 de avioane de acest tip din Norvegia, acestea urmând să fie modernizate la Aerostar Bacău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite