Alimentația sănătoasă, importantă în această perioadă. Recomandări ale medicului nutriționist Ruxandra Pleșa

Este mai important ca niciodată să mâncăm sănătos. și avem trei obiective în această perioadă. să ieșim cât mai rar din casă, să nu câștigăm kilograme în plus și să cumpărăm mâncare de calitate astfel încât să  susținem imunitatea corpului.

23 Martie 2020, 08:51 (actualizat 23 Martie 2020, 09:30) |
Medicul nutriționist Ruxadra Pleșea, despre alimentația în autoizolare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ruxandra Pleșa, medic nutriționist, ne recomandă un plan pentru a respecta cele trei obiective.

Ar trebui să cumpărăm alimente de sezon: leurdă, ștevie, spanac, urzici, ceapă verde, care se consumă alături de ouă, paste, friptură cu mămăligă. Acestea fiind alimente perisabile se consumă în prima fază.

Apoi se consumă rădăcinoasele - varza, pește congelat, conservă de ton.

Când se termină alimentele proaspete putem trece la leguminoase - creme de linte, supa de fasole, legume și carne congelate.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI