Alimentația, esențială în combaterea cancerului. Cantitățile de plumb și cadmiu, substanțe periculoase cancerigene, vor fi reduse în alimente

13 august 2021, 20:59

Simona Pop a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu 6 ani. S-a vindecat, însă de la debutul bolii a înțeles cât de importantă este alimentația în recuperarea ei.

Încep să se ia măsuri și la nivel european și primii care vor trebui să le respecte sunt producătorii de alimente.

Medicii spun că, pe lângă importanța pe care o are alimentația în prevenția bolii, la fel de importantă, chiar crucială, este în tratamentul ei. Iar acum se diminuează din alimente două substanțe importante cadmiu și plumb, însă la fel de important este și consumul altor alimente cum ar fi carnea roșie și cele cu grăsimi saturate și nesaturate.

Planul european e așteptat și de medicii români care recunosc că în țara noastră nu s-a pus accent pe prevenție.

Specialiștii în nutriție cred că fiecare persoană poate și trebuie să ia măsuri punctuale.

1,3 milioane de europeni au murit de cancer numai anul trecut și de două ori mai mulți au primit diagnosticul. Iar estimările specialiștilor dau fiori – dacă nu se iau măsuri, până în 2035, cancerul va deveni principala cauză de deces în țările Uniunii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite