Alhambra, una dintre cele mai mari atracții turistice din Spania și-a redeschis porțile pentru turiști

Farmecul palatului oriental, Alhambra, una dintre cele mai mari atracții turistice din Spania, este mai atrăgător odată cu impunerea măsurilor de siguranță. Și asta pentru că a dispărut aglomerația, iar turiștii pot admira în liniște arhitectura și grădinile.

19 Iunie 2020, 08:53 (actualizat 19 Iunie 2020, 09:32) |

Palatul maur Alhambra domină de secole orașul spaniol Granada și este una dintre cele mai vizitate fortărețe care sta mărturie prezenței musulmane din Peninsula Iberică. Mariana Castro a fost prima care a vizitat ansamblul și a avut onoarea de a trage clopotele pentru a marca redeschiderea porților pentru turiști.

Mariana Castro Mendoza, localnică: Este un moment de mândrie, Alhambra mi s-a părut întotdeauna un loc magic. Este un loc de referință și este o onoare imensă să fiu prima persoană care a venit să-l viziteze  după tot ceea ce s-a întâmplat. Este, totodată, o mare speranță.

Gabriel de la Parra, turist: Personal, dintr-un punct de vedere egoist, mi se pare mult mai bine așa, mai liniștit. Am venit în alte perioade când nici nu era nevoie să cumperi bilet ca să îl vizitezi.

Pentru siguranță turiștilor, accesul a fost limitat la jumătate. Pot intra doar 150 de persoane o dată la fiecare 30 de minute.

Rocio Diaz, directorul Complexului Alhambra: Am deschis cu măsurile de siguranță cerute de autoritățile sanitare corespunzătoare fazei a treia: 50% din capacitate, bineînțeles obligativitatea de a purta mască pe durata întregii vizite, gel dezinfectant și păstrarea unei distanțe de siguranță.

După alungarea maurilor în 1492 Palatul Alhambra a fost folosit de regii Spaniei că a doua reședința. În secolul al XIX-lea a fost restaurat, iar în 1984 a devenit monument UNESCO.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI