Alexia, fetița cu mâinile amputate în urma unui accident și apoi operate, a făcut primii pași. Imagini emoționante

30 decembrie 2022, 08:51

Cu pași mici, încă nesiguri, susținută de cadrele medicale, Alexia a pășit zâmbind pe holul spitalului. A fost prima ei „plimbare” după cumplitul accident din 17 decembrie, când autocarul în care se afla s-a răsturnat, iar ea s-a trezit cu ambele brațe amputate. În cele două săptămâni, câte s-au scurs, a stat imobilizată la pat și a fost supusă mai multor operații. Deși toate procedurile au epuizat-o fizic, moral, copila a fost mereu puternică.

Vali Tudose, mama Alexiei: A fost emoţionant şi am izbucnit în plâns, atunci când fetiţa a făcut primii paşi. Nu am gândit că acest lucru se va întâmpla atât de repede. Are un optimism debordant. În permanenţă zâmbea, spunea că totul va fi bine.

Eric Tudose, fratele Alexiei: Prima oară când am văzut-o pe Alexia am avut o bucurie interioară, eram foarte bucuros şi foarte şocat, pentru că am înţeles cu câteva zile înainte ca Alexia să facă primii paşi, a avut nişte dificultăţi cu spatele şi nu stătea în echilibru. Este foarte fericită şi mi-a spus că îşi doreşte foarte mult să ajungă acasă cât mai rapid.

Florin Tudose, tatăl Alexiei: Am simțit în vocea ei faptul că are altă putere, este mult altfel decât era până acum. Pentru mine, ca tată, este foarte emoţionant, primii ei paşi înseamnă primii paşi spre a veni acasă, primii paşi pentru a reveni totul la normal.

Vestea cea mare a venit astăzi, când medicii au anunțat-o, după ultima intervenție chirurgicală efecutată, că va putea în sfârșit pleca acasă.

SIDONIA SUSANU, coordonatorul Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf.Maria” Iaşi: Și pentru noi evoluția a fost extraordinară. Suntem bucuroși că nu au intervenit complicații. Această fetiță depășește cu mult media normală. (n.r., reporter: Își poate mișcă brațele, degetele?) Doar degetele mâinii drepte, în flexie, dar cu siguranță va recupera și celelalte funcții motorii la mâna dreaptă și mâna stângă.

Anul care vine va însemna continuarea luptei pentru Alexia: va trebui să înceapă un program intens de recuperare, timp de mai multe luni, dar la capătul căruia adolescenta își va putea mișca mâinile aproape la fel ca înainte de accident.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite