Alexey Navalnyi îl reclamă pe Putin la CEDO. Opozantul lui Putin afirmă că Rusia este stat polițienesc și anunță un miting

25 ianuarie 2018, 14:20

Alexei Navalnyi susține că autoritățile ruse fac tot posibilul pentru a-l împiedica să își organizeze mitingurile de protest, ceea ce, în opinia sa este o încălcare gravă a drepturilor cetățenești și chiar a Constituției Federației Ruse. Plângerea depusă de Navalnyi la Curtea Europeană pentru drepturile omului se referă la perioada 2012-2014 când a fost arestat și ținut în detenție de mai multe ori.

La audieri a fost și reprezentatul oficial al autorităților ruse care a susținut că în proporție de 95 la sută, lui Navalnyi i se dă autorizație să organizeze mitinguri de protest însă nu acceptă.

Așa este, confirmă și opozantul rus însă autorizațiile sunt pentru locuri extrem de incomode pentru participanții la miting.

Ca să fie mai vizibil, Navalnyi vrea să protesteze chiar în centrul marilor orașe însă autoritățile îl trimit la periferie, în cartiere mărginașe sau pe stadioane dezafectate.

Opozantului rus i s-a respins candidatura la alegerile prezidențiale din martie pe motiv că a fost condamnat.

Navalnyi susține ca toate procesele intentate au fost motivate politic exact cu scopul de a-l scoate din cursa electorală.

Duminica Navalnyi vrea din nou să scoată lumea în strada în 100 de orașe din Rusia, eveniment care cu siguranță se va lăsa cu arestări și cu intervenții în forța din partea politiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite