Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Putin, audiat, astăzi, după ce a contestat pedeapsa la 9 ani de închisoare

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi
17 mai 2022, 10:05

Audierea de marți are loc în timp ce autoritățile ruse încearcă să reducă la tăcere criticii guvernamentali, scrie The Guardian, iar Moscova își continuă campania militară în Ucraina, unde mii de oameni au murit până acum, iar peste 10 milioane au fost strămutați.

Navalnîi, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Vladimir Putin, a primit, la sfârșitul lunii martie, o prelungire a predepsei cu închisoarea la nouă ani, după ce a fost găsit vinovat de delapidare și sfidare a instanței.

El ispășește deja doi ani și jumătate din pedeapsă într-o închisoare aflată la 100 de kilometri est de Moscova pentru încălcarea condiționată după o condamnare mai veche, de fraudă.

Navalnîi face marți apel împotriva prelungirii pedepsei, fiind audiat de o instanță din Moscova , online. Opozantul rus va vorbi din colonia în care este încarcerat.

Dacă noua sa sentință va intra în vigoare, politicianul în vârstă de 45 de ani va fi transferat într-o colonie penală cu regim strict, ceea ce îl va pune în condiții mult mai dure.

Noua sentință o va înlocui pe cea veche, care a fost pronunțată în februarie anul trecut, ceea ce înseamnă că Navalnîi va rămâne după gratii încă opt ani.

Ca parte a noilor acuzații, anchetatorii au susținut că Navalnîi a furat pentru uz personal donații în valoare de câteva milioane de dolari care au fost date organizațiilor sale politice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite