Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Stimulentul de inserție pentru părinții care revin la serviciu se acordă în ciuda crizei. Am suspendat toate executările silite

10 aprilie 2020, 13:17

Alexandru a declarat, vineri, într-o conferință de presă că dacă părinții se întorc la serviciu după perioada de 2, respectiv 3 ani de îngrijire a copilului și angajatorul nu mai desfășoară activitate din cauza crizei, stimulentul de inserție se acordă în continuare, fără probleme.

„Stimulentul de inserție conform reglementărilor cuprinse în ordonanțele 30 și 32 pentru părinții care decideau să vină la serviciu înainte de perioada de 2 respectiv 3 ani în funcție de condițiile specifice, adică în funcție de copilul care posibil să aibă dizabilități și atunci perioada de creștere este mai mare, deci dacă părinții care îngrijesc copiii își propun să revină la serviciu în această perioadă și se lovesc de realitatea în care compania angajatoare nu își mai poate desfășura activitatea și-a încheiat activitatea sau a fost afectată, părintele beneficiază de sprijinul prevăzut în acestei ordonanțe”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului, stimulentul de inserție se va acorda ca și când părintele ar fi revenit în activitate și compania îi asigura tot cadrul pentru a reveni și a-și desfășura activitatea.

Ministrul Muncii: Am suspendat toate executările silite

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, vineri, că toate executările silite pentru drepturile de asistență socială au fost suspendate în perioada crizei.

Violeta Alexandru a declarat, într-o conferință de presă, că nu este momentul să fie realizate executări silite în această perioadă, știut că oamenii au o serie de probleme.

„Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe perioada crizei. Nu cred că este momentul ca în această perioadă să se procedeze la executări silite pentru niște oameni care cu siguranță se confruntă cu o serie de probleme”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, Ministerul Muncii împreună cu Ministerul Fondurilor Europene au realizat o OUG care a fost aprobată în Guvern, astfel încât să se poată deconta cheltuielile salariale, cheltuieli de transport, echipamente de protecție medicală pentru asistenții sociali care îngrijesc persoanele cu dizabilități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite