Alexandru Rafila: Starea persoanelor infectate cu corornavirus în România este satisfăcătoare. 15 persoane infectate, 27 în carantină, 12.789 în izolare la domiciliu

9 martie 2020, 10:42

Dr. Alexandru Rafila, Președintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat luni la TVR că persoanele infectate cu coronavirus au o stare de sănătate satisfăcătoare. Nu am informații că ar exista o stare gravă în momentul de față. Însă ei trebuie monitorizați, pentru 15-20 la sută infecția poate să evolueze în formă severă. Există și la noi două persoane în jurul vârstei de 70 de ani și probabil că ele trebuie să fie în centrul atenției noastre. Nu există un medicament care să fie certificat ca eficient împotriva infecției cu corornavirus.

Medicul a explicat că: Tratamentul este simptomatic, în cazurile ușoare și medii – combaterea febrei, a tusei, în special – iar pentru cei care au forme grave, este nevoie de asistență pentru respirație și acest lucru se poate realiza doar în secțiile de Terapie Intensivă.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat luni că, în prezent, în România, se află în carantină instituţionalizată 27 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus, iar alte 12.789 sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Până luni, la nivel naţional, au fost confirmate 15 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre cei 15 cetăţeni care au contactat virusul, cinci sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Toţi pacienţii internaţi au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizate cu atenţie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă