Alexandru Rafila, despre cazul gravidei de la Botoșani: Ar trebui să dea de gândit asupra relației medic-pacient. Acest eveniment nu cred că a fost legat de o eroare medicală, ci de o lipsă de interes și empatie

Ministru Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că a fost afectat foarte serios de cazul gravidei de la Botoșani, care a murit pentru că nu a primit îngrijiri medicale la timp. El a transmis că acest caz ar trebui să dea de gândit asupra realției medic-pacient.

23 August 2023, 11:10 (actualizat 23 August 2023, 12:08) Știrile TVR |

Rafila spune că ar trebui lucrat mai mult la partea de empatie, care ar da pacientului încredere și ar evita astfel de incidente cum a fost cel de la Botoșani.

Ministerul Sănătății are o structură secializată, este Inspecția Sanitară de Stat, care poate să controleze condițiile igienico-sanitare și puțin mai mult, ceea ce a dus la acel raport care a sesizat inacțiunea personalului medical timp de șapte ore, cu o sarcină oprită din evoluție. Am sesizat și noi  celelalte instituții care au fiecare partea de responsabilitate respectiv Colegiul Medicilor, am sesizat colegiul din Botoșani, am sesizat și Autoritatea Națională  pentru managementul calității în sănătate, a arătat ministrul Sănătății.

Ceea ce ne-a contrariat extrem de mult și ne-a afectat și a dus și la decizia de a sesiza poliția municipiului Botoșani, pentru că acest eveniment nu cred că a fost legat, mai degrabă, de o eroare medicală ci de o lipsă de interes și empatie, mă feresc să mă antepronunț, până vom avea mai multe date. Avem examenul de la medicină legală, am citit și eu, este clar că lipsa de acțiune a afectat serios siguranța acestei femei tinere, care dincolo de faptul că a murit a lăsat și doi copii fără mamă, a subliniat Rafila.

Tânăra însărcinată care a murit la maternitatea din Botoșani nu a primit îngrijiri timp de 7 ore. Raport preliminar al Direcției de Sănătate Publică

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI