Alexandru Nazare, înlocuit de premier de la conducerea Ministerului de Finanțe. Florin Cîțu: Avem proiecte întârziate legate de fonduri europene și evaziune fiscală

8 iulie 2021, 11:55

ACTUALIZARE 14.00 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor.

ACTUALIZARE 12.45: Administraţia Prezidenţială a confirmat joi că cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor a ajuns la Cotroceni.

 

_______________________________________________________________________________

Florin Cîțu l-ar fi anunțat încă de luni seara că nu îl mai dorește în echipa sa, dar, potrivit premierului, Alexandru Nazare a refuzat să demisioneze.

”După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor„, a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Premierul invocă proiectele întârziate de la Finanțe pentru schimbarea din funcție. ”Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, legate de fonduri europene și evaziune fiscală, acolo avem cele mai întârziate proiecte”, a spus Cîțu.

Prim-ministrul a precizat că a transmis şi propunerea ca el să deţină interimar portofoliul Finanţelor. 

”Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost anunţaţi de marţi după-amiaza şi am avut încă o discuţie în această dimineaţă”, a spus Florin Cîţu.

În același timp, decizia ar putea avea legătură și cu campania electorală din PNL. Nazare nu ar fi de acord cu alocările bugetare pe care Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali.

Liderul PNL, Ludovic Orban, declara miercuri că din punctul său de vedere nicun ministru liberal nu trebuie remaniat, el fiind mulțumit de activitatea acestora.

„Din punctul de vedere al PNL, eu, ca preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor PNL şi consider că nu este necesară remanierea niciunui ministru al PNL”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament, dacă la şedinţa coaliţiei au fost vicepremieri sau lideri ai coaliţiei care au vorbit despre intenţia premierului Cîţu de a remania anumiţi miniştri.

Funcția de ministru al Finantelor ar urma să fie asumată interimar de Florin Cîțu, urmând ca ulterior el să facă o nouă propunere de ministru.

Nazare ar urma să fie al doilea ministru din Guvernul Cîțu care este remaniat, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite