Alexandru Muraru va contesta decizia CNCD în cazul Viktor Orban. Deputatul PNL, despre declaraţiile premierului ungar, de la Băile Tuşnad: Au fost discriminatorii și inacceptabile într-o Românie europeană

Alexandru Muraru
Alexandru Muraru
18 noiembrie 2022, 15:59

Alexandru Muraru spune că ”această decizie a fost de la bun început, din nefericire, influențată de președintele CNCD, care a fost extrem de încrâncenat în a apăra cauza Viktor Orban, lucru pe care nu l-am înțeles, ca un demnitar al statului român să se poziționeze atât de favorabil, într-o manieră atât de categorică, față de acest subiect, de partea celui care a produs discriminarea. În al doilea rând, vreau să vă spun că declarația care a venit odată cu decizia CNCD de ieri este pe de o parte stranie, pe de o parte este lămuritoare, dacă vrem să înțelegem că aceste declarații au fost rasiste și anume că CNCD nu are această capacitate legală de a emite decizii de clasare a cauzelor împreună cu decizii de a da declarații publice care de fapt recunosc fapta de discriminare. Deci este un amalgam de lucruri”.

”Această excepție a inadmisibilității sesizării nu stă în picioare și voi merge în instanță mai departe, ca să dovedesc că aceste declarații ale premierului ungar au fost discriminatorii, cele care au făcut apel la puritate rasială și sunt inacceptabile într-o Românie europeană și tolerantă. Voi contesta decizia CNCD, împreună cu casa de avocatură care mă reprezintă și care a făcut un material extrem de consistent atunci când a motivat plângerea mea și a demontat toate argumentele celui de la CNCD, pentru că președintele CNCD este cel care s-a implicat în acest caz și care a formulat în citație practic o pledoarie pro domo, în favoarea lipsei cadrului legal pentru a fi sancționat Viktor Orban. Deci eu cred că CNCD a avut această șansă istorică, dar o va avea cel mai probabil justiția din România, de a fi prima instanță din UE care să condamne declarațiile lui Viktor Orban și totodată să recunoască că Viktor Orban a avut un comportament extremist, a făcut niște declarații rasiste inacceptabile”, a declarat Alexandru Muraru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite