Alexandra Bulat, printre invitații regelui Charles al III-lea la Garden Party. Este prima româncă laburistă, aleasă consilier în Marea Britanie

4 mai 2023, 11:34

Alexandra Bulat are 27 de ani . Este consilier în Cambridgeshire (în echivalență românească, consilier în Consiliul Județean din care face parte și orașul Cambridge) din partea partidului laburist. În urmă cu o lună a avut surpriză să primească o invitație la unul dintre evenimentele dedicate încoronării Regelui Charles al III lea.

Alexandra Bulat: Cred că este onoare. Sunt câteva mii de oameni, care au participat, dar au fost selectați și nu m-am gândit niciodată de când am ajuns în Anglia, în urmă cu zece ani, să primesc o invitație la Garden Party și chiar că să-i văd la câțiva metri de mine pe Charles și pe Camilla. Este o onoare să fie printre atâți oameni care au ajutat comunitatea. Chiar i-am văzut la sfârșitul zilei după ce și-au luat ceaiul în cortul regal, toți am stat la coadă să-I vedem pe Regele Charles și Regina Camilla, chiar la final. Am avut această pălărie și toate doamnele au purtat. Expoziție de pălării, doar pentru asta merit. A fost pentru prima dată când am fost invitată să merg la Garden Party și bine-nțeles că am acceptat.

Alexandra Bulat este primul cetățean român ales consilier de comitat (județean) în Regatul Unit, în 2021. Ea s-a clasat pe primul loc în circumscripția Abbey, din orașul Cambridge, din estul Angliei, reprezentând Partidul Laburist. Alexandra a studiat în Marea Britanie, sociologie la facultea din Sussex, iar University College London i-a oferit o bursă de cercetare pentru 3 ani, finalizată cu un doctorat legat de politicile de imigrație. I-a fost greu în Marea Britanie. A studiat și a muncit pentru a se putea susține acolo. Alexandra a candidat în 2021 într-o zonă a orașului Cambridge (Abbey), iar cei majoritatea celor care au votat-o au fost englezi, nu imigranți.

Alexandra Bulat: În afară rolului meu de consilier , lucrez și la câteva ONG-uri nonguvernamentale pe tema emigrației și a drepturilor emigranților.

Românca laburistă mai are doi ani de mandat. A primit și cetățenia britanică în 2020 , când i-a jurat credință Reginei Elisabeta a II-a și este printre tinerii care cred în monarhie și în rolul regelui.

Alexandra Bulat: Acum, cu Regele Charles, care are afinități pentru România, sper ca și imaginea românilor să se schimbe în bine, să fie alta.

Găzduite de rege și regină, însoțite de Ducii și Ducesele de Edinburgh, de Gloucester și de Kent, petrecerile de grădină sunt o oportunitate de a-i recompensa pe cei care au avut un impact pozitiv în comunitățile lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite