Alerte de raid aerian au răsunat duminică dimineață în toată Ucraina, inclusiv la Kiev

Kiev
Kiev
25 decembrie 2022, 09:57

Relatări pe social media ucrainene, neconfirmate, menţionau că este posibil să se fi emis alerte de raid aerian după ce avioane ruse au fost ridicate de la sol în Belarusul vecin.

Reuters nu a putut verifica imediat această informaţie.

Ukraine Front Lines anunță pe Twitter că s-au auzit explozii în Kiev, anunțând, în același timp, că avioane MiG-31K au decolat de pe aerodromul militar „Machulyshchi” din Belarus.

Pe de altă parte, atacurile ruse lansate sâmbătă asupra regiunii ucrainene Herson s-au soldat cu 10 morţi şi 68 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ, dat publicităţii duminică pe contul său Telegram de Iaroslav Ianuşevici, şeful administraţiei militare regionale.

„Până acum, ştim de 68 de persoane rănite după atacul ocupanţilor ruşi în regiunea Herson. Armata rusă a ucis 10 persoane”, a informat responsabilul militar ucrainean, care le-a cerut locuitorilor din zonele cele mai afectate de bombardamente să plece din regiune şi să se îndrepte către zone aflate mai departe de front.

Sâmbătă, într-un prim bilanţ preliminar, autorităţile ucrainene au anunţat moartea a cinci oameni în aceste atacuri şi rănirea a 50 de persoane, amintește Agerpres.

Oraşul Herson a fost eliberat de trupele ucrainene la 11 noiembrie, deşi o parte din regiunea cu acelaşi nume rămâne sub controlul armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite