Alertă la metroul din Londra. Stația Oxford Circus a fost evacuată

24 noiembrie 2017, 19:12

Londra a fost în stare de alertă, vineri seară, mai bine de 45 de minute: două stații de metrou au fost închise, după un incident care a avut loc în stația Oxford Circus. O femeie a fost rănită ușor, în panica creată.

Potrivit unor surse, s-ar fi auzit focuri de armă, dar poliția nu confirmă acest lucru. Polițiști înarmați au fost desfășurați imediat la fața locului, iar procedura a fost cea folosită în caz de atentat.

Oamenii au fost sfătuiți să evite zona. Ulterior, ambele stații de metrou au fost redeschise, iar trenurile circulă normal. Poliția a scotocit tot centrul Londrei, dar nu a găsit niciun suspect și nici urme că s-ar fi tras cu arma.

ACTUALIZARE Stațiile de metrou Oxford Circus și Bond Street au fost redeschise.

ACTUALIZARE Forțele de ordine continuă să supravegheze zona. Poliția Metropolitană anunță că nu a găsit suspecți  și nici dovezi că ar fi fost trase focuri de armă.

ACTUALIZARE O femeie a fost rănită ușor în panica creată în timp ce oamenii părăseau stația de metrou.

ACTUALIZARE Incident la o stație de metrou din centrul Londrei. Garniturile nu mai opresc în stația Oxford Circus. A fost închisă și stația Bond Street. Autoritățile reacționează ca și când ar fi vorba despre un incident major.

Poliția a evacuat perimetrul din jurul Stației Oxford Circus, o zonă comercială aglomerată.

Forțele de ordine au făcut apel către populație să se adăpostească în clădiri și să stea acolo până la noi instrucțiuni.

Polițiști înarmați s-au deplasat de urgență, iar pompierii au sosit cu trei autospeciale.

Nu există detalii despre natura incidentului. S-ar fi auzit și focuri de armă, după cum scrie poliția transporturi pe Twitter.

Corespondentul BBC Helen Bushby a relatat că a văzut oameni fugind de la stația de metrou. Mulți plângeau și țipau.

Este oră de vârf iar Oxford Street este mai aglomerată decât în mod obișnuit, pentru că de astăzi sunt reduceri în magazine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă