Alertă la Galați, după ce Dunărea a depășit cota de inundații. Nivelul apei a crescut și în zona Brațului Borcea

30 martie 2018, 13:02

Nivelul Dunării a trecut de 600 de centimetri și va continua să crească în zilele următoare.

În șantierul naval, nivelul Dunării a crescut mult, iar unele platforme și utilaje sunt deja în apă, așa că angajații au umplut saci cu nisip pentru a proteja zonele unde se lucrează la nave. Autoritățile spun că sunt pregatite să intervină.

Probleme sunt și pe malul tulcean al Dunării, șoferii sunt nevoiți să treacă prin apă ca să urce pe bac. Pentru pasageri au fost improvizate câteva pasarele.

Sunt inundații și în zona Brațului Borcea. O echipă a emisiunii Regatul Sălbatic de pe TVR 3 a filmat pe apă, între Feteşti şi comuna Izvoarele.

Apa a crescut amenințător, la doar un metru sub nivelul maxim, atins în 2010. Pădurea din zonă este deja sub ape. iar digurile sunt monitorizate permanent.

În Teleorman, pericolul se menține. Lacul de acumulare Suhaia de pe râul Călmăţui a trecut deja peste dig. Nu se pot face deversări în Dunăre din cauza nivelului ridicat al fluviului, iar oamenii se tem ca digul să nu cedeze.

Potrivit reprezentantului ISU Teleorman, nivelul celorlalte râuri din judeţ este în scădere. Nu mai există drumuri închise sau cu circulaţie restricţionată.

Pericolul se va menține în aceste zone și în zilele următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite