Alertă la Costinești. Un tânăr depistat pozitiv cu Covid-19 a băgat în carantină tot grupul cu care venise în vacanță

9 august 2020, 14:03

Cei 26 de tineri din Dâmbovița, cu vârste între 16 și 19 ani, s-au cazat în stațiunea Costinești. Dar ,la scurt timp, au aflat că unul dintre ei este infectat cu SARS – CoV- 2. Din primele date reiese că băiatul, deși știa că părinții săi sunt bolnavi, nu a mai așteptat rezultatul testului și a plecat la mare cu prietenii. S-a întors însă acasă pentru că se simțea rău. Iar la spitalul din Târgoviște a fost confirmat și el cu noul coronavirus. Autoritățile au decis că toți tinerii din grup trebuie să meargă în carantină, la domiciliile lor. Așa că aceștia au plecat înapoi cu un autocar.

Șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța spune însă că grupul pe care l-au identificat inspectorii era mai mare, în jur de 40 de persoane.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița a anunțat că tinerii au avut la plecarea în vacanță certificate medicale. Dar nu au mers într-o tabăra organizată, chiar dacă erau însoțiți de un profesor.

Deși au fost expuși direct la un pacient cu COVID-19, autoritățile locale declarat că numai cei care se vor simţi rău vor fi testați. Proprietarul vilei din Costinești unde au fost cazați tinerii susține că șansele ca aceștia să fi intrat în contact cu alți turiști sunt slabe. De altfel, unitatea nu a fost închisă de către DSP.

Totuși, riscul unei răspândiri a bolii nu este exclus pentru că tinerii au apucat să meargă la distracție, după ce și-au lăsat bagajele.

Recent, un grup de tineri din Vaslui cazați la Costinești s-a aflat într-o situație similară după ce o fată infectată cu SARS-CoV-2 a plecat cu prietenii pe litoral ca să își serbeze majoratul. Cu toții se află în carantină iar autoritățile încearcă să îi depisteze pe cei cu care au intrat în contact.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite