Alertă în Statele Unite din cauza unui super-microb rezistent la tratament

24 iulie 2021, 20:47

În Dallas au fost depistate 22 de cazuri în două spitale regionale. 2 persoane au murit. Microbul despre care vorbește toată lumea îngrozită este de fapt o ciupercă, a cărei denumire științifică este Candida Auris.

”Sunt foarte mulţi pacienţi bolnavi de COVID care au dobândit Candida Auris. În general este o infecţie întâlnită la pacienţii care au fost conectaţi la aparatele ATI, care sunt foarte bolnavi şi care respiră asistat”, spune Meghan Lyman, medic.

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor a intrat în alertă, pentru că așa numitul super microb de cele mai multe ori nu cedează la tratamentele convenționale. Infecția nu poate fi identificată prin mijloacele standard de laborator. Nedepistarea la timp a Candida Auris poate duce la un tratament inadecvat și, în final, la decesul pacientului.

Candida Auris a fost descoperită prima oară în 2009 când a și fost descrisă în literatura de specialitate. Ciuperca a fost găsită în canalul auditiv al unui sud-coreean internat într-un spital din Londra. Ce se știe despre acest fungus: rezistă pe suprafețe până la câteva luni și se pare că dezinfectantii folosiți în mod frecvent sunt ineficienți, poate trăi pe pielea unei persoane perioade lungi fără a provoca nici o problemă și ce este și mai grav – peste 90 la sută din infecțiile provocate de Candida Auris sunt rezistente la cel puțin un medicament.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite