Alertă în spitale: Ambulanțele așteapă la coadă, spitalele sunt pline

19 iulie 2020, 20:00

Imaginile cu ambulanțele care stau la coadă, care s-au răspândit cu viteză pe rețele sociale, au fost suprinse la Institutul Matei Balaș din București. Este primul spital care a tratat pacienți OVID și este în continuare în prima linie.

Ambulanțele au făcut coadă să lase pacienții infectați, în zona de triaj.

Capitala este de câteva zile într-o zonă roșie pentru că numărul cazurilor crește alarmant de la o zi la altă. Spitalele sunt deja sufocate de numărul mare de pacienți, mai ales la terapie intensivă.

Situația începe să devină extrem de complicată în anumite zone, pentru că paturile de terapie intensivă, care îi țin în viață pe cei grav afectați de COVID-19, se ocupă foarte repede.

De altfel, cel mai mare focar de COVID se înregistrează la spitalul de urgență din Galați unde, de la începutul pandemiei, 137 de cadre medicale s-au infectat. 13 dintre acestea au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Cei mai mulți sunt asimptomatici și se află în izolare la domiciliu. Iar la spital ajung doar cei care nu se simt bine și au nevoie de tratament.

Cele 767 de cazuri noi anunțate astăzi nu ne dau semnale de mai bine. S-au făcut mai puține teste. 5% dintr-un total de aproximativ de 15.000 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore au fost pozitive.

A crescut și numărul celor care s-au externat la cerere. Sunt 935 de pacienți care au refuzat tratamentul în spital.

În Timiș, un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir a murit. La spitalul „Victor Babeş” din Timişoara nu mai sunt locuri pentru pacienții de COVID. Ultimele cazuri au fost redirecționate la spitalul CFR.

Până acum, în țară noastră s-au prelucrat peste 950 de mii de teste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite