Alertă în Spania din cauza unui produs alimentar importat din România: urechi de porc snacks, contaminate cu Listeria

15 decembrie 2021, 17:36

În Spania, urechile de porc au fost distribuite în magazine din Madrid, Valencia, Andaluzia și Aragon. Este vorba de un produs specific, comandat în special în preajma sărbătorilor de iarnă.

Agenția spaniolă pentru siguranță alimentară a emis alertă pentru urechi snacks marca Marcel, de 200 de grame, cu data de expirare în ianuarie 2022, din cauza contaminării cu bacteria Listeria.

Fabricantul a anunțat retragerea întregului lot de pe piață, care a ajuns însă și în alte țări ca Marea Britanie, Italia sau Germania.

Am încercat să aflăm de la reprezentanții firmei câte astfel de produse au fost deja cumpărate, însă nu am reușit să luăm legătura cu ei.

Autoritățile sanitare spaniole le atrag atenția celor care au consumat deja aceste produse, în cazul în care prezintă febră, dureri de cap, vomă sau diaree să meargă de urgență la un centru medical.

Autoritățile române au încercat să stabilească sursa contaminării și au rechemat de la comercializare două produse: urechi snacks și mușchi țigănesc, ambele fabricate de firma Marcel din județul Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite