Alertă în Republica Moldova | Șeful SIS: Sesizăm că avem tentative de destabilizare a situaţiei pe plan politic

Directorul SIS Alexandru Musteață
Directorul SIS Alexandru Musteață
9 noiembrie 2022, 11:38

„Sesizăm că avem şi tentative de destabilizare a situaţiei în ţară, pe plan politic. Se încearcă tot mai mult să se promoveze anumite idei şi anumite entităţi care au un scop de a distorsiona situaţia social-politică din ţară, astfel de a schimba şi guvernarea. Noi monitorizăm împreună cu colegii din poliţie de a nu admite o lovitură de stat, de a nu admite destabilizări, care ar duce la schimbarea prin violenţă a guvernării”, a menţionat Musteaţa.

Seful SIS a mai remarcat că la începutul protestelor, oamenii protestau paşnic, însă în ultima perioadă, în posesia manifestanţilor sunt depistate obiecte periculoase.

„Este dreptul cetăţeanului de a protesta, trebuie respectat. Dacă ne uităm în retrospectivă, în primele săptămâni cetăţeanul protesta şi pleca acasă. Apoi am început să vedem şi noi, şi poliţia, mai multe tentative de a destabiliza, de a avea altercaţii cu poliţia, de a provoca poliţia”, a precizat evul SIS.

Alexandru Musteaţa a enumerat şi riscurile de securitate pentru Republica Moldova, referindu-se în mod special la problema informaţională. În opinia sa, aceasta a luat „turaţii noi”, iar tot mai multe ştiri false sunt promovate.

Chiar dacă se întreprind acţiuni, spaţiul informaţional este invadat de informaţii false care au un scop – să distragă atenţia, să informeze greşit, să creeze panică în societate”, a precizat Alexandru Musteaţa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite