Alertă în județul Bacău, unde s-ar fi prăbușit un avion de mici dimensiuni

28 martie 2022, 18:06

Au fost mobilizate 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

„Pompierii băcăuani au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni. În acest moment, poliţiştii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Au intrat în alertă Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Serviciul de Ambulanță Județean Bacău, Salvamont Bacău.

S-a apelat la serviciile pentru situații de urgență din comunele Ungureni, Tamaș, Buhoci, Traian și Gioseni, pentru a ajuta la căutări pe arii extinse.

Un elicopter SMURD Iași a survolat zona, dar s-a retras la lăsarea întunericului.

La misiune au participat 43 de lucrători ai MAI și 35 de voluntari, reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău și ai Serviciilor Voluntare.

Începând cu ora 20:25 acțiunea de căutare s-a încheiat, pentru că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat. Căutarea se va relua în momentul în care vor fi primite noi date, anunță ISU Bacău.

În urmă cu două zile, un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona aerodromului Strejnic. Pilotul, multiplu campion aerian la înaltă acrobație și pilot de linie, și-a pierdut viața. Era unul dintre cei 3 membri ai formației „Iacării Acrobați”, înființată în 2006.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite