Alertă în Grecia din cauza ciclonului mediteraneean Zorba. Curse maritime anulate, zone fără electricitate

29 septembrie 2018, 14:23

ACTUALIZARE Cicolnul mediteraneean Zorba a atins, sâmbătă după-amiază, sudul Greciei. Este ‘stare de alertă’. Autoritățile au sfătuit populația să rămână vigilentă și să nu facă deplasări inutile.

Rafalele de vânt, care au ajuns în larg la 100 de kilometri pe oră, au dus la formarea unor valuri uriașe, de până la 10 metri.

Apa a ajuns la țărm, în sud estul Peninsulei Pelopones și a inundat trei stațiuni. A fost decretată stare de alertă în aceste zone.

Furtuna se îndeaptă spre nord, e alertă și la Atena, unde sunt așteptate ploi puternice și vântul bate deja cu putere.

Majoritatea feriboturilor din porturile de lângă capitală sunt anulate, unele zboruri au întârzieri, dar nu există curse aeriene suspendate.

Mii de turiști și-au întrerupt vacanțele și au fugit din calea furtunii. În sudul regiunii Attica au fost semnalate întreruperi de curent electric.

ACTUALIZARE Insula Creta și regiunea Peloponez sunt vizate într-o primă fază, apoi furtuna ar urma să se îndrepte spre Atena și nordul țării. A fost decretată stare de alertă în aceste zone.

În sudul regiunii Attica au fost semnalate întreruperi în alimentare cu electricitate.

Intensitatea furtunii Zorba a fost revizuită în scădere.

Rafalele de vânt ar putea atinge 100 de km pe oră în largul mării, unde s-ar putea forma valuri de 7-10 metri. Cursele maritime care asigură legăturile cu insulele elene au fost suspendate vineri.

Mâine, Zorba se îndreaptă către Marea Egee și zona de coastă a Turciei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex