Alertă falsă la 112: „Sunt sechestrată!” O adolescentă de 16 ani a pus pe jar zeci de poliţişti şi jandarmi, după care a recunoscut că a fost o farsă

24 august 2019, 09:38

Discuţie reporter – adolescenta care a sunat la 112:

Reporter: -De ce ai sunat la poliție?

Adolescenta: -Dar te interesează?

Reporter: -Da, sigur ne interesează!

Adolescenta: Hai zât!

Această este tânăra de 16 ani care a pus pe jar 80 de polițiști, zeci de jandarmi, pompieri și ambulanțe aproape o noapte întreagă, pretinzând că este sechestrată. După ce au prins-o, polițiștii i-au audiat atât pe ea cât și pe concubinul ei de 36 de ani.

Totul a început ieri, când adolescență a sunat la 112. Fata a anunțat că ar fi ținută cu forța într-un apartament din cartierul Drumul Taberei. A urmat o mobilizare fără precedent a forțelor de intervenție. Căutările au durat mai bine de opt ore.

Polițiștii și jandarmii au pornit sirenele mașinilor de intervenție, în speranța că tânăra care ceruse ajutor le va auzi și o vor putea localiza. În funcție de indicațiile ei, polițiștii încercau să se apropie cât mai mult de clădirea în care fata susținea că se află.

Au bătut la toate ușile, dar fără succes. Tânăra a sunt de 13 ori la 112, de pe două cartele de telefon preplătite. De fiecare dată, dădea alte informații despre ceea ce vedea sau auzea.

„A spus că a fost supărată pe iubitul ei și din momentul în care și-a dat seama că această glumă a escaladat nu s-a mai putut opri. Toate informațiile erau false. În momentul în care solicitai anumite lucruri, iar persoana refuza să colaboraze, pentru că era un apel fals, nu puteai să ajungi la acea locație”, spune purtăorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

STS a localizat celula de pe care s-a făcut apelul și a ajuns la concluzia că timp de șase ore fata a stat în același loc.

Oamenii legii au încercat o altă strategie. La telefon, tânăra le spunea polițiștilor că vedea pe fereastră mașini ale căror numere pur și simplu le inventa. Astfel, agenții au verificat zeci de plăcuţe de înmatriculare. Și au ajuns de exemplu, la un autoturism din Vâlcea.

Dacă la început tânăra spunea că este legată în casă, apoi le-a spus polițiștilor că a atârnat pe fereastră haine și pungi de gunoaie, pungi colorate pentru a fi depistată de polițiști.

Dar în timpul convorbirilor a dat și câteva detalii reale despre ea. Așa au reușit polițiștii să ia legătură cu un apropiat al familiei fetei și să o identifice.

Este de loc din Constanța, unde se află în grija statului. Dar a fugit în București. Din cauza situației în care se află, va scăpa de amendă.

……………………………………………………………………………………..

„Pentru ce a făcut, tânăra nu riscă absolut nimic. Este vorba de o fată ce a fost instituţionalizată, a trăit ani la rând  în orfelinatele  din Constanţa şi la un moment dat a ajuns în Bucureşti, unde trăieşte alături de concubinul ei. Vorbim despre o fată de 16 ani şi despre concubinul ei în vârstă de 36 de ani”, relatează reporterul TVR, Marius Popescu.

Audierile s-au încheiat la Secţia 22, iar cei doi au ieşit împreună, parcă cuprinşi de remuşcări, nu au vrut să fie filmaţi sub nici o formă. Văzând că jurnaliştii nu pleacă, au ieşit acoperiţi cu pungi pe cap. La ieşirea din Secţia de poliţie, tânăra nu a vrut să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, dar i-a înjurat  copios. Aseară, fata a fost căutată de 80 de poliţişti, în timp ce ea le spunea că este sechestrată şi îi alimenta cu informaţii false. Până la urmă, fata a ieşit pe stradă şi a fost găsită de poliţişti, în jurul orei 2:00.

Minora nu poate fi amendată. Amenda ce poate fi aplicată pentru apel fals la 112 este de 500 de lei. Rămâne de văzut, însă, dacă poliţiştii extind ancheta la concubinul fetei. Acesta poate fi acuzat de întretinere de relatii sexuale cu un minor, transmite reporterul nostru Marius Popescu.

…………………………………………………………………………..

În urma verificărilor de amploare şi căutărilor făcute de poliţiştii Capitalei, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, tânăra care a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrată într-un apartament din Bucureşti a fost găsită sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 02:00, într-o locuinţă din sectorul 6.

Adolescenta, în vârstă de 16 ani, din judeţul Constanţa, a declarat însă că nu s-a aflat în nicio clipă în pericol şi că totul fost o farsă.

Ea a fost dusă la sediul Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 6, unde a fost audiată.

„Precizăm că minora a furnizat pe durata convorbirilor telefonice cu operatorii 112 informaţii ce au fost verificate de poliţişti şi s-au dovedit ca fiind false”, anunţă Poliţia Capitalei.

Cercetările au fost declanşate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite