Alertă falsă cu bombă la două licee din Târgoviște. Elevii și cadrele didactice au fost evacuați

24 martie 2017, 09:52

Jandarmeria şi Poliţia au primit un mesaj atipic, prin care instituţiile în cauză erau invitate la negocieri, în caz contrar imobilele vor fi distruse de explozie. S-a intervenit conform procedurilor.

Alarma s-a dat înainte ca elevii sa intre în clase, iar oamenii legii au luat măsura de evacuare a zonei, iar elevii să fie trimişi acasă. Orele au fost suspendate.

Primele date indică faptul că mesajele au for trimise de pe cartele electronice prepay.

Preventiv, în cele două licee a fost întreruptă alimentarea cu gaze şi energie electrică. Iar echipele specializate au controlat fiecare centimetru al clădirilor.

Între timp, oamenii legii au mai primit un mesaj ameninţător.

„Din cauză că negociatorii voştri au fost suspecţi ne-am hotărât să anulam târgul. Aşteptaţi-vă să vă luaţi la revedere de la cele două licee în jurul orelor 11.00.”

În urma verificărilor, la niciuna dintre instituţii nu a fost găsit nimic suspect.

Cele două unități de învățământ care au fost evacuate sunt Liceul de Artă „Bălașa Doamna” și Colegiul Național „Constantin Carabella”.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a anunțat că o echipă a Serviciului a intervenit, vineri dimineață, la un liceu din Târgoviște, la solicitarea Poliției, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite