Aleksei Navalnîi: Astăzi sărbătoresc cea de-a doua mea zi de naștere, ziua în care au încercat să mă omoare și n-au reușit. Această situație i-a demascat pe Putin şi pe sistemul său

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi
20 august 2022, 16:25

„Toată această situaţie i-a demascat în aşa măsură pe Putin şi sistemul său, a arătat nu doar caracterul criminal, ci şi disfuncţionalitatea şi eşecul regimului, că a influenţat întregul sistem politic din Rusia”, a apreciat Navalnîi într-o scrisoare trimisă din închisoare şi difuzată pe reţelele sociale ale susţinătorilor săi.

Potrivit opozantului rus, condamnat la 9 ani de închisoare, la sfârşitul anului 2021 sistemul a renunţat la orice disimulare pentru a se transforma într-un regim „represiv şi autoritar fără nicio limită”.

„Pentru a doua oară sărbătoresc cea de-a doua mea zi de naştere. Ziua în care au încercat să mă omoare, dar din cine ştie ce motiv nu am murit” – astfel îşi începe Navalnîi scrisoarea, în care remarcă faptul că, până acum, autorităţile ruse nu au deschis nicio anchetă asupra otrăvirii sale cu o substanţă de uz militar cunoscută sub numele de Noviciok şi care aproape că l-a ucis.

 

 

Navalnîi spune că nu înţelege atitudinea autorităţilor ruse care susţin că el nu a fost otrăvit cu Noviciok sau că a fost otrăvit cu această substanţă, dar de către serviciile secrete occidentale pentru a crea provocări.

„Autorităţile (ruse) la cel mai înalt nivel, începând cu Putin, susţin ferm şi simultan ambele versiuni!”, a scris Navalnîi, care aminteşte că au fost găsiţi şi identificaţi „aproape toţi membrii grupului de asasini” care au încercat să-l omoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite