Alei pavate, zone de relaxare și artă urbană. Cum au transformat doi studenți un parc dintr-un campus din Iași cu banii câștigați la un concurs de creativitate

Un loc verde, plin de buruieni, a fost transformat de doi studenți din Iași într-o zonă de relaxare, cu un mobilier urban unic în oraș. Este vorba despre un mic parc din campusul studențesc "Tudor Vladimirescu", conceput de cei doi tineri cu banii câștigați la un concurs de creativitate. Iar efortul a meritat!

24 Octombrie 2020, 23:23 (actualizat 24 Octombrie 2020, 23:30) |
Parc transformat de studenți pentru studenți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Parcul dintre căminele T9-T0-T11 din campusul studenţesc "Tudor Vladimirescu" din Iaşi este acum cunoscut de toată lumea.

În locul buruienilor și al cărărilor bătătorite de pământ sunt acum alei pavate și zone de relaxare, dar și desene pe ziduri, care dau viață locului.

Proiectul a fost conceput de Georgiana şi Ionuţ. Ambii au studiat arhitectura la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Anul trecut s-au gândit la cum să înfrumuseţeze campusul și au găsit ideea salvatoare.

Finanțarea a venit printr-un concurs de creativitate. Cei doi au reușit să strângă 40 de mii de lei de Fundaţia Comunitară Iaşi, anul trecut. Universitatea "Gheorghe Asachi" a mai alocat 25.000 de euro. A durat aproape un an ca proiectul de pe hârtie să prindă viață.

Autoritățile locale au recompensat la rândul lor iniţiativa studenţilor, amenajând integral tot parcul cu gazon.

După încheierea pandemiei, aici ar putea fi construit un amfiteatru în aer liber.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI