Alegeri tensionate la PNL București. Primarul Sectorul 6, Ciprian Ciucu, a fost ales lider al filialei. Susținătorul lui a fost Florin Cîțu

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, este noul președinte al PNL București. Susținut de Florin Cîţu, acesta a câștigat cele mai multe voturi și a învins-o pe Violeta Alexandru, care a primit sprijinul lui Ludovic Orban. Reuniunea liberalilor a fost tensionată, cu acuzaţii de fraudă, huiduieli şi discursuri întrerupte. A fost și un test de putere pentru cei doi candidați la șefia partidului.

24 Iulie 2021, 09:50 (actualizat 24 Iulie 2021, 20:04) |
Ciprian Ciucu

Într-o atmosferă tensionată şi-au votat liberalii bucureşteni preşedintele de filială. Ciprian Ciucu, susținut de Florin Cîțu, a câștigat conducerea PNL București cu 498 de voturi, mai mult cu peste 90 decât Violeta Alexandru, care a sperat la un nou mandat, având susținerea lui Ludovic Orban.

Cei doi candidaţi la şefia partidului nu au pierdut ocazia să-şi arunce săgeți. Florin Cîțu i-a reproşat lui Orban că nu a impus un candidat exclusiv liberal la Primăria Capitalei.

La rândul lui, Ludovic Orban a apărat decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan și a acuzat aripa Cîțu că-i persecută pe susținătorii lui.

Au fost și acuzații de fraudă înainte de vot. Ciprian Ciucu a acuzat tabăra Violetei Alexandru și a lui Orban că ar fi încercat să influențeze votanții.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ACTUALIZARE 16.20: Ciprian Ciucu și-a anunțat victoria pe Facebook, mulțumindu-le colegilor pentru susținere.

________________________________________________________________________________

ACTUALIZARE 14.20: Rezultatul alegerilor pentru şefia PNL Bucureşti e aşteptat dintr-un moment în altul. Cei doi candidați sînt Violetă Alexandru, actualul preşedinte filialei, şi Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. Votul vine după o reuniune tensionată, cu acuzaţii de fraudă, huiduieli şi discursuri întrerupte, dar şi cu acuzaţii reciproce între premierul Florin Cîţu şi șeful PNL, Ludovic Orban.

”Nu vă supărați, vreau să îmi termin discursul!”, spunea Violeta Alexandru de la tribună. ”Afară! ”, se auzea din sală.

În această atmosferă tensionată și-au votat liberalii bucureșteni președintele de filială. Cei doi candidați, Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu, au avut sprijinul manifest al candidaților care se luptă pentru conducerea partidului, Ludovic Orban si Florin Cîțu. Iar sala s-a împărțit în două tabere zgomotoase.

Cei doi candidați la șefia partidului nu au pierdut ocazia să-și arunce sageti. Florin Citu i-a reproșat lui Orban că nu a impus un candidat exclusiv liberal la primăria Capitalei. ”Vom susține candidați liberali la toate primăriile, cu tot repsectul domnule primar general, voi sustine un candidat PNL la Primăria Generală”, a spus Cîțu.

La rândul lui , Ludovic Orban a apărat decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan și a acuzat aripa Cîțu că-i persecută pe susținătorii lui. Mai mult, a dat de înțeles că el însuși a fost victima unor jocuri murdare. ”Am depus candidatura la Primăria Capitalei si am fost impiedicat pentru că mi-a fost fabricat dosar penal”, a spus Orban.

Au fost și acuzații de fraudă înainte de votul de la PNL București. Ciprian Ciucu a acuzat tabăra Violetei Alexandru și a lui Orban că ar fi încercat să influențeze votanții.

_______________________________________________________________________________

Pentru şefia PNL Bucureşti şi-au depus candidaturile Violeta Alexandru - actualul preşedinte al filialei şi Ciprian Ciucu - preşedintele PNL Sector 6 şi primar al acestui sector.

Pe 15 iulie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL Bucureşti, publicând pe Facebook fotografii alături de mai mulţi liberali şi premierul Florin Cîţu, candidat la şefia partidului.

Două zile mai târziu, şi fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la şefia PNL Bucureşti.

Săptămâna aceasta, echipele candidaţilor s-au reunit pentru a stabili detaliile alegerilor. Ciprian Ciucu a precizat într-o postare pe Facebook că echipa sa s-a retras de la discuţii.

”Am fost efectiv urât surprins ca în timp ce discutam, înainte să fi convenit toate detaliile, deşi discuţia nu se finalizase, să primesc telefoane de la presă pentru a răspunde la acuzaţiile cum că eu aş vrea să 'controlez' voturile, deşi ni se făcuseră fel şi fel de propuneri aberante cum ar fi să se voteze în cabine de vot deschise fără să se respecte confidenţialitatea votului şi altele„, a arătat, joi, Ciucu.

La rândul său, Violeta Alexandru a precizat, tot pe Facebook, că a propus vot în ordine alfabetică, buletinele de vot să fie introduse în plicuri la părăsirea cabinei de vot, măsuri stricte de protecţie în condiţii de pandemie şi reprezentanţi din partea fiecărui candidat în secretariatul tehnic şi comisia de numărare a voturilor. „Sunt deschisă discuţiilor în continuare. Soluţia plecării de la discuţii nu este o opţiune”', a adăugat ea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN POLITIC
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 14°C
IASI 16°C 11°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 9°C 13°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI