Alegeri SUA: Poliţia din New York a reţinut peste 50 de persoane şi a confiscat arme

Poliţia din New York a reţinut peste 50 de persoane şi a confiscat arme
Poliţia din New York a reţinut peste 50 de persoane şi a confiscat arme
5 noiembrie 2020, 09:54

Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a activat Garda Naţională a statului ca răspuns la „violenţa pe scară largă” din Portland, în a două noapte după alegerile prezindenţiale, a declarat căpitanul poliţiei de stat din Oregon, Tim Fox, într-un videoclip postat pe Twitter.

”Nu luăm această decizie cu uşurinţă. Conform ordinului guvernatorului, continuăm să lucrăm împreună şi să împărtăşim resursele şi informaţiile noastre pentru a răspunde oricăror probleme de siguranţă publică,” a spus Tim Fox.

Poliţia din Portland a declarat că a arestat zece persoane în cadrul demonstraţiilor din centrul oraşului.

”Toate adunările care au fost declarate revolte erau în centrul oraşului. Am făcut 10 arestări, ” a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei Portland, potrivit Reuters.

Poliția din New York a anunţat că peste 50 de persoane care au încercat să deturneze un protest paşnic au fost arestate.

Departamentul a distribuit fotografii ale incendiilor pe Twitter. Miercuri noapte, NYPD a distribuit, de asemenea, fotografii cu arme despre care a spus că au fost „confiscate la proteste”.

„Aducerea armelor la proteste paşnice nu poate şi nu va fi tolerată”, a scris pe Twitter NYPD. „Lucrăm în prezent pentru a linişti situaţia. Oricine este prins cu o armă va fi arestat”.

Aproximativ 75 de participanţi la vot, fluturând steaguri şi purtând imagini ale președinteelui Trump, s-au adunat miercuri noapte pentru un scurt protest în faţa Centrului Electoral din comitatul Clark din Nevada, unde se certifică buletinele de vot pentru alegeri.

Partenerii locali ai Protect the Results – o coaliţie formată din peste 165 de organizaţii de bază, grupuri de advocacy şi sindicate – au planificat peste 100 de evenimente în toată ţara, de miercuri până sâmbătă.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite