ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN SUA. „Opriți numărătoarea!” Donald Trump cere oprirea numărării buletinelor de vot trimise prin poştă

Donald Trump vs Joe Biden
Donald Trump vs Joe Biden
5 noiembrie 2020, 17:58

Urmăriți AICI proiecțiile CNN

Urmăriți AICI proiecțiile Fox News

„Opriţi numărarea voturilor!”, a scris  Donald Trump, pe contul său de Twitter.

„Orice buletin de vot venit după ziua alegerilor nu va fi numărat!” – a mai postat Trump, iar acest mesaj a fost etichetat cu avertisment de platforma de microblogging Twitter, care arată că ar putea fi vorba de informaţii controversate sau care pot induce în eroare.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, s-a declarat joi încrezător că va obţine victoria, în contextul în care mai are nevoie de câştigarea unui singur stat american. „Toate voturile trebuie numărate. Păstraţi-vă încrederea, vom câştiga”, a transmis Joe Biden pe Twitter.

Şansele lui Joe Biden de a deveni preşedinte al SUA depind de o eventuală victorie în Nevada, Carolina de Nord ori în Pennsylvania, în timp ce preşedintele în funcţie, Donald Trump, ar avea nevoie de victorii în patru state pentru a rămâne în funcţie, notează Mediafax.

În momentul de faţă, Joe Biden este creditat, potrivit proiecţiilor Fox News şi The Wall Street Journal, cu 264 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump cu 214.

Donald Trump a exprimat dubii privind votul prin corespondenţă, iar rezultatele în multe state decisive depind de aceste voturi.

Donald Trump a acuzat, miercuri seară, că politicienii democraţi încearcă să comită fraude electorale în scrutinul prezidenţial. „Ei găsesc peste tot voturi pro-Biden – în Pennsylvania, Wisconsin şi Michigan. Foarte rău pentru ţara noastră!”, a transmis Donald Trump prin Twitter. „Depun eforturi pentru a face să dispară rapid avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania. La fel în Michigan şi în alte state!”, a afirmat Donald Trump. Acest mesaj a fost etichetat cu avertisment de platforma de microblogging Twitter, care subliniază că ar putea fi vorba de informaţii controversate sau care pot induce în eroare.

NOAPTEA AMERICANĂ – Desfășurarea votului AICI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite