Rezultat slab al partidului lui Emmanuel Macron la alegerile pentru Senatul francez. O tânără din Craiova, prezență inedită pe liste

25 septembrie 2017, 11:42

Alegerile pentru cele 171 de locuri in Senatul francez, din totalul de 348,  s-au desfășurat printr-un sistem de vot diferit față de cel din România.

Este vorba despre un vot indirect, la care participă marii electori, adică parlamentari, primari, reprezentanți în consiliile locale și regionale.

Valul macronist nu a mai câștigat majoritatea, ba chiar a obținut mai puține mandate decât își propusese, mai exact între 23 și 27 la sută.

Alegerile au fost câștigate categoric de forțele de dreapta.

O prezenta inedita pe listele pentru Senat a fost Anina Ciuciu, o tânăra de 27 de ani, de etnie romă, din Craiova, care a absolvit dreptul la Sorbona și care a candidat pe listele din Seine-Saint-Denis, departament de la marginea Parisului. A venit în Franța pe când avea 7 ani, a cerșit și a trăit pe stradă. Anina Ciuciu a vorbit în campania pentru Senatul francez despre accesul copiilor la educație, transparență, combaterea discriminării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite