Alegeri parlamentare în Ungaria. Premierul Orban va obține, cel mai probabil, al treilea mandat consecutiv

8 aprilie 2018, 15:20

ACTUALIZARE Urnele s-au închis în Ungaria, la ora locală 19.00. Mai pot vota alegătorii care stăteau deja la cozi.

ACTUALIZARE 63,21% din cei aproape 5 milioane de alegători votaseră până la ora 17.00, relatează Agerpres, care citează agenţia ungară de presă MTI.

ACTUALIZARE Participarea la vot până la ora locală 13:00 a fost 42,32 la sută din cetăţenii înscrişi pe liste, conform datelor anunţate de Biroul Electoral Central (NVI) din Ungaria, relatează Agerpres. Corespondenţii Reuters au văzut cozi lungi de alegători la mai multe secţii de votare.

ACTUALIZARE Secțiile de votare s-au deschis în Ungaria și la finalul acestei zile se va decide viitorul Parlament.

Partidul Fidesz al premierului Orban este sigur de victorie după o campanie electorală axată exclusiv pe tema migrației. Unul ditre cei mai aspri critici ai politicii de acceptare a refugiaților promovată de Bruxelles, Viktor Orban a spus, astăzi, că țara sa este un membru loial al Uniunii Europene.

UE nu este la Bruxelles. UE este la Berlin, la Budapesta, la Bruxelles, la Praga şi la Bucureşti. Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles, înseamnă toate capitalele împreună” – Viktor Orban.

Mesajele anti-migrație și anti-Soros cuplate cu faptul că Ungaria s-a dezvoltat economic în timpul guvernării Fidesz, i-au consolidat popularitatea lui Viktor Orban.

Victoria Fidesz este aproape o certitudine în condițiile în care în ultimele sondaje avea 46 de procente față de doar 19 cât avea Jobbik ,umătorul partid în opțiuni. Iar socialiștii abia adună 14 la sută.

Secțiile de votare se închid la ora locală 19.00 când sunt așteptate și primele estimări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite