Alegeri parlamentare în Spania. 36 de milioane de spanioli sunt aşteptați la urne, până la ora 20.00, ora locală

28 aprilie 2019, 14:56

Premierul socialist Pedro Sanchez este favorit în sondaje, dar va fi nevoit să încheie alianțe controversate ca să poată rămâne la putere. Mesajul său din această campanie a fost pentru o Spanie europeană.

“Eu cred că avem o mare democrație, că toți spaniolii se simt foarte proeuropeni, iar ce le-aș cere tuturor cetățenilor noștri ar fi să transmită un mesaj clar pentru o majortate parlamentară, care să asigure stabilitate”, a declarat premierul Spaniei, Pedro Sancez

Partidul Conservator condus de Pablo Casado este principalul adversar al socialiștilor, dar și acesta va avea nevoie de alianțe cu Ciudadanos sau chiar cu Vox.

Incertitudinea privind rezultatele acestor alegeri i-a făcut pe liderii partidelor să se limiteze la gesturi prudente în perspectiva alianțelor.

Alegătorii pot să voteze la 60 de mii de secții care vor fi deschise până la ora locală 20.

Miza tuturor partidelor la aceste alegeri este să atragă cât mai multe din voturile celor 36 de milioane de spanioli care sunt chemați astăzi la urne. Cel puțin 40 la sută dintre ei sunt însă nehotărâți, iar procentul celor care nu vor vota va decide viitorul guvern al Spaniei.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite