Alegeri parlamentare în Japonia: Victorie aşteptată a coaliţiei la putere

10 iulie 2022, 16:28

ACTUALIZARE Partidul Liberal Democrat (dreapta naţionalistă), din care făcea parte şi Abe, şi-ar putea adjudeca împreună cu aliatul său Komeito până la 83 de locuri din cele 125 scoase la concurs duminică, potrivit proiecţiilor canalului public NHK. Senatul nipon numără în total 248 de mandate, jumătate dintre ele fiind înnoite la trei ani.

Cu două ore înaintea închiderii birourilor de vot, la ora 18.00 (09.00 GMT), rata de participare era de 27,38%, uşor mai mare decât la precedentele alegeri senatoriale.

––––––––––––––––––––––

La două zile de la asasinarea fostului premier Shinzo Abe, japonezii votează pentru desemnarea membrilor Camerei superioare a Parlamentului.

Subiectele care au marcat campania electorală, pînă la uciderea lui Abe, au fost creșterea prețurilor din cauza războiului din Ucraina și un amendament adus Constituției.

Prețurile au crescut, în ultima lună, în special ale produselor alimentare dar și ale facturilor, pentru curentul electric.

Partidul Liberal Democrat al fostului premier este așteptat să obțină majoritatea voturilor, fapt ce i-ar permite actualului șef al guvernului să își promoveze politicile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite