Alegeri parlamentare în Franţa. Emmanuel Macron obține majoritatea absolută, potrivit primelor estimări

Preşedintele centrist Emmanuel Macron a obţinut duminică o majoritate zdrobitoare în Adunarea Naţională a Franţei, prin partidul său, La Republique en marche (LREM), şi aliatul acestuia, MoDem. Corespondentul TVR Mihaela Antoche a transmis de la Paris rezultatele primelor exit-polluri.

18 Iunie 2017, 11:45 (actualizat 18 Iunie 2017, 21:56) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Exit-poll publicat de Le Monde"
 |  GALERIE FOTO

La Republique En Marche este câștigătorul categoric al alegerilor legislative din Franța, potrivit tuturor exit-pollurilor difuzate de mass media. De la un sondaj la altul diferă doar numărul de locuri câștigate în Adunarea Națională.

UPDATE Potrivit Le Figaro, La Republique En Marche - 360 de mandate, Republicanii - 133 de mandate, Socialiştii - 46 de mandate, France Insoumise - 26 de mandate, Frontul Naţional - 6 mandate

(w400) Exit-poll

UPDATE Potrivit Le Monde, La Republique En Marche - 355 de mandate, Republicanii - 125 de mandate, Socialiştii - 49 de mandate, France Insoumise - 30 de mandate, Frontul Naţional - 8 mandate.

(w400) Exit-poll

VIDEO
Partidul președintelui Emmanuel Macron va domina Adunarea Națională
UPDATE Împărțirea locurilor în Adunarea Națională după primele exit-polluri, transmise de corespondentul TVR Mihaela Antoche:

La Republique En Marche 395-425 de locuri

Republicanii 97-127 de locuri

Socialiștii 34 de locuri

La France Insoumise 12-17 de locuri

Frontul Național 4-6 de locuri

UPDATE La Republique En Marche, partidul lui Emmanuel Macron - are o majoritate absolută, dacă nu de-a dreptul zdrobitoare, a transmis corespondentul TVR Mihaela Antoche, într-o Ediție Specială. La Republique En Marche va avea între 395-425 de deputați. Partidele istorice au luat o bătaie crâncenă, Marine le Pen va avea 4-6 locuri, ceea ce înseamnă că nu va putea să-și facă partid parlamentar.

VIDEO
Mihaela Antoche, Telejurnal ora 20.00
UPDATE Record istoric de absenteism astăzi la urne, anunță corespondentul TVR Mihaela Antoche, pentru Telejurnal. Doar 42% dintre cei cu drept de vot au mers astăzi să voteze. "La Republique En Marche" vor acea 400-450 de locuri în Adunarea Națională.

UPDATE Francezii nu s-au îngrămădit să meargă la urne de dimineață, a transmis corespondentul TVR Mihaela Antoche, pentru Telejurnal. O rată de participare extrem extrem de scăzută la orele 12.00 - doar 17,75% dintre cei cu drept de vot s-au prezentat la urne. Sunt 47 de milioane de alegători în Franța, ei votează doar dacă se înscriu pe listele electorale, există însă și avantajul de a vota printr-o procură, însă se pare că nu se-nghesuie. Republicanții, Socialiștii și Frontul Național - toți sunt bătuți în acest tur al doilea al alegerilor și se prefigurează o victorie fără precedent al partidului "La Republique En Marche", care l-a propulsat pe Elisee pe Emmanuel Macron.

Cele aproximativ 67.000 de secţii de vot din Franţa s-au deschis duminică pentru turul al doilea al alegerilor legislative, un scrutin în urma căruia se anticipează o majoritate zdrobitoare în Adunarea Naţională pentru partidul noului preşedinte Emmanuel Macron şi aliaţii săi, transmite AFP.

Peste 47 de milioane de francezi sunt chemaţi la urne pentru un scrutin de la care se aşteaptă confirmarea dorinţei de înnoire a scenei politice în pofida unui absenteism pronunţat, care l-ar putea chiar depăşi pe cel istoric de acum o săptămână (51,3%). 

Ultimele birouri de vot se vor închide la ora 18.00 GMT.

Partidul lui Emmanuel Macron, "La Republique en marche", a câștigat detașat primul tur al alegerilor legislative de duminica trecută, cu un scor ce-i garantează o largă majoritate în Adunarea Națională.

Partidul lui Emmanuel Macron are nu numai o largă majoritate după primul tur, ci încearcă să devină partidul unic - va avea aproape 400-410 de deputați din cei 577 pe care îi are Adunarea Națională. Opoziția e la pământ. Pentru duminica aceasta, turul al doilea, importantă va fi mobilizarea.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI