Alegeri locale 2020. PNL, USR și PLUS au bătut palma la București

1 august 2020, 19:13

După negocieri care au durat până spre dimineață, PNL și Alianța USR-Plus și-au împărțit pe din două sectoarele Capitalei, dar au stabilit că la consiliile locale să meargă pe liste separate. Pe lângă candidații de la Primăria Generală, Gabriela Firea și Nicușor Dan, bucureștenii știu deja și candidații PNL și PSD la sectoare.

Astfel, la sectorul 1 PSD merge pe mâna actualului primar, Daniel Tudorache, care se va confrunta ca și acum 4 ani, cu Clotilde Armand de la USR.

La sectorul 2 reintră în lupta din partea PSD Neculai Onțanu, iar din partea dreptei va candida Radu Mihaiu, președintele filialei de sector a USR.

În sectorul 3 vor candida actualul primar, Robert Negoiță, viceprimarul Capitalei Aurelain Bădulescu, din partea PSD și Adrian Moraru din partea PNL.

Sectorul 4 este vizat, printre alții, de Simona Spătaru de la PLUS și actualul primar PSD , Daniel Băluță.

În sectorul 5 candidează liberalul Cristian Băcanu, secretar de stat la ministerul justiției, dar și actualul titular al postului, Daniel Florea.

Primarul în funcție, Gabriel Mutu, de la PSD și fostul consilier general din partea PNL, Ciprian Ciucu își vor disputa conducerea sectorului 6. Lista dreptei a fost finalizată după îndelungi negocieri.

Deși a sperat până în ultimul moment la o înțelegere cu liberalii și USR Plus, PMP nu a reușit să își impună condițiile. Acum, Traian Băsescu urmează să decidă dacă va candida la primăria capitalei, așa cum a lăsat să se înțeleagă. Social democrații au criticat faptul că înțelegerea PNL USR Plus s-a parafat chiar în clădirea guvernului.

Alegerile locale ar urma să aibă loc pe 27 septembrie, într-un singur tur de scrutin.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite