Alegeri locale 2020 | Cozi încă de la deschiderea urnelor la mai multe secții din țară

27 septembrie 2020, 07:21

Primul alegător a venit să voteze la secția amenajată la Liceul „Jean Monnet” din Capitală înainte de ora 07.00. Spune că nu a ratat până acum niciun scrutin.

Matinali au fost și mulți alegători din Galați. La una dintre secții însă, au avut de așteptat din cauza unor probleme cu termometrul cu care trebuia măsurată temperatura.

La Timișoara au ajuns printre primii la vot chiar și cei care până acum au respectat cu strictețe recomandările pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

_________________

La alegerile locale trebuie să punem stampila pe 4 buletine de vot: pentru primar, președintele consiliului județean, membrii consiliul local și cei ai consiliului județean.

Cei din București vor alege primarul general și primarul de sector, plus consiliul local și consiliul general.

Atenție însă! Spre deosebire de alegerile prezidențiale sau de parlamentare, la locale puteți vota doar în localitatea în care aveți domiciliul sau reședința legală! Din păcate, cei care se află în alte localități sau sunt plecați din țară nu vor putea vota pe liste suplimentare.

Trebuie să aveți la dumneavoastră cartea de identitate și să mergeți la secția de votare la care sunteți arondat în funcție de domiciliu. Nu puteți vota la alta!

Dacă nu știți de care secție aparțineți, puteți verifica online, pe registrulelectoral.ro.

Odată ajunși la secția de votare, trebuie să respectați regulile suplimentare de distanțare și de protecție sanitară impuse de pandemia de coronavirus.

Deși pentru multe familii a devenit o tradiție să își ia copiii la vot, ca să vadă cu ochii lor cum funcționează democrația, din păcate, la aceste alegeri nu mai este posibil. Minorii nu mai au acces în secții.

În interiorul secției de votare trebuie să purtați mască, să vă dezinfectați mâinile și să evitați contactul cu membrii biroului electoral sau cu alți alegători.

Va fi nevoie să faceți singur câteva operațiuni pe care, de obicei, le făceau membrii birourilor electorale: să vă scanați cartea de identitate, să preluați buletinele de vot și stampila și să aplicați autocolantul cu mențiunea „Votat” pe cartea de identitate la final.

Și încă un lucru important: primarii se aleg într-un singur tur, deci aveți o singura ocazie să vă faceți vocea auzită!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite