Alegeri legislative în Italia. 51 de milioane de alegători sunt așteptați la urne

4 martie 2018, 14:44

Mișcarea 5 stele, anti sistem, anti refugiați și eurosceptică, ar urma să strângă cele mai multe voturi, în jur de 20 la sută. Dar, și dacă va câștiga alegerile, nu câștigă și puterea.

Pentru a forma guvernul, e nevoie de 41 la sută din voturi.

Nici alianța lui Silvio Berlusconi, formată din Forza Italia, Liga Nordului și Fratelli d’Italia, nu e creditată în sondaje cu mai mult de 37 la sută.

Berlusconi, 81 de ani, nu poate deveni premier, fiindcă a fost condamnat penal, pentru evaziune fiscală. Dar va avea rolul cheie în  combinazione, cum spun italienii târguielii de culoar și culise pentru formarea guvernului.

Il Cavaliere, veșnic admirator al sexului frumos, a avut parte de o întâlnire mai puțin plăcută cu o tânără, chiar în secția de vot. Femeia, cu nurii la vedere, avea scris pe piept “Ți-a trecut vremea, Berlusconi! Ești expirat”!

Sunt cozi lungi la secțiile de vot. În unele cazuri,oamenii au așteptat și 2 ore.

Problema refugiaților a dominat campania electorală. Nu doar cei de la 5 stele au spus că trebuie oprită ceea ce ei numesc islamizarea Italiei.

Și Liga Nordului, aliații lui Berlusconi, promit zero debarcări, iar fostul premier însuși a declarat că Forza Italia vrea expulzarea câtorva sute de mii de migranți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite