Alegeri legislative în Israel, organizate pentru a doua oară în ultimele cinci luni. UPDATE Netanyahu și Gantz, la egalitate, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne

17 septembrie 2019, 10:15

ACTUALIZARE Partidul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi cel al rivalului său, Benny Gantz, se aflau la egalitate marţi seară, la încheierea alegerilor legislative din Israel, potrivit primelor sondaje la ieşirea de la urne difuzate de presa locală, transmite AFP, citată de Agerpres.

Likud ar obţine într 31 şi 33 de locuri din totalul de 120 ale parlamentului israelian (Knesset), iar formaţiunea Kahol Lavan (Albastru şi Alb) a fostului şef de stat major al armatei israeliene, Benny Gantz, între 32 şi 34, potrivit acestor sondaje.

ACTUALIZARE Potrivit sondajelor, formațiunea Likud a premierului Netanyahu conduce la o diferență de 1 procent. Netanyahu ar fi nevoit să formeze o coaliție pentru configurarea guvernului.

Contracandidatul său principal, Benjamin Gantz, fost șef de stat major, conduce o coaliție de centru stânga, Albastru și Alb, și îi suflă, practic, în ceafă actualului premier.

Obținerea majorității în Knesset, care are 120 de membri, se anunță dificilă, notează analiștii.

Este pentru a doua oară în 5 luni când se organizează alegeri, după blocajul din mai, când a fost dizolvat parlamentul.

Secţiile de votare s-au deschis la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi urmează să se închidă la 22:00 (19:00 GMT) pentru acest scrutin care se anunţă să fie puternic disputat, conform ultimelor sondaje difuzate de canalele de televiziune israeliene.

Aproximativ 6,4 milioane de persoane sunt eligibile să voteze pentru cei 120 de membri ai Knesset-ului la Ierusalim.

Există 10.700 de secţii de votare în 4.000 de zone din toată ţara, notează dpa.

A comentat subiectul în emisiunea Lumea Azi jurnalistul Radio România, Cătălin Gomboș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite