Alegeri legislative în Israel. Fostul premier Benjamin Netanyahu și coaliția sa de dreapta speră să revină la putere

1 noiembrie 2022, 09:20

Israelul e împânzit de forțe de securitate – 18.000 de oameni sunt desfășurați pentru a asigura derularea votului în condiții normale. Fostul premier și actualul lider al opoziției, Benjamin Netanyahu, speră să revină la putere. Totuși nu e clar dacă Likud, partidul său, și celelalte formațiuni mici, care îl sprijină, vor obține 61 din cele 120 de locuri din Knesset, parlamentul israelian, astfel încât să poată avea majoritatea.

“Votez cu Bibi Netanyahu. Sper să formeze guvernul. Dar sper să nu facă alianţă cu partidele religioase. Sper să fie un guvern mai liberal”.

“Nu ştiu care e bun şi care nu, dar ştiu că nu mai vreau să mai aud numele celui care a fost înaintea lui Lapid. Vreau ceva nou, vreau altceva, nu numai Bibi, Bibi, Bibi”.

Principala temă în campanie a fost securitatea. Mulți israelieni se plâng că în ultimii ani s-au înmulțit atacurile fundamentaliștilor. Este ideea pe care a insistat Partidul Sionist Religios, considerat de extremă dreapta, și care ar putea deveni a treia cea mai puternică forţă din Israel.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite